:: دوره 6، شماره 1 - ( 4-1396 ) ::
جلد 6 شماره 1 صفحات 188-175 برگشت به فهرست نسخه ها
مروری بر مهندسی ژنتیک سیب زمینی تاکنون
مقصود پژوهنده* ، غزل کاروان ، عاطفه سادات رضوی
گروه بیوتکنولوژی، دانشکده کشاورزی، دانشگاه شهید مدنی آذربایجان، تبریز، ایران ، pazhouhandeh@gmail.com
چکیده:   (6798 مشاهده)

سیب زمینی با نام علمی  Solanum tuberosom گیاهی یکساله از خانواده  Solanaceae و یکی از گیاهان مهم زراعی و غذایی می باشد. این مقاله مروری است بر تحقیقات مهندسی ژنتیک که روی این محصول از قدیم تاکنون صورت گرفته است. گیاهان مختلف تراریخته سیب زمینی که به منظور بهبود ویژگی های زراعی و سازگاری آن به محیط، ایجاد مقاومت نسبت به تنشهای زیستی و غیر زیستی، ایجاد مقاومت نسبت به پاتوژنهای قارچی و باکتریایی و ویروسها، ایجاد مقاومت در برابر آفات، تولید پروتئین های نوترکیب، تولید واکسنهای خوراکی تولید شده اند توصیف می شوند.

واژه‌های کلیدی: بیوتکنولوژی، تراریخته، سیب زمینی، مهندسی ژنتیک
متن کامل [PDF 270 kb]   (5567 دریافت)    
نوع مطالعه: مروری | موضوع مقاله: مهندسی ژنتیک گیاهی
دریافت: 1395/12/8 | پذیرش: 1396/4/19 | انتشار: 1396/6/19


XML   English Abstract   Print



بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.
دوره 6، شماره 1 - ( 4-1396 ) برگشت به فهرست نسخه ها